Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Zlínsku vyprošťovali 4 zraněné

Dne 16. 10. 2010 v 19:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u obce Lípa na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/49, křižovatka Lípa – Slušovice, došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Peugeot a Š Octavia combi.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů v prostoru křižovatky došlo ke zranění u čtyř účastníků, včetně asi desetiletého dítěte. Oba vraky vozů skončily mimo vozovku v příkopech. Tři zranění se dostali ven, ale jedna žena zůstala zaklíněna. Od vážnějších zranění ochránily účastníky také aktivované airbagy ve vozech.

Hasiči byli se zdravotníky na místě do několika minut a okamžitě se začali starat o zraněné. Hasičům se podařilo vyprostit jednu uvězněnou a zraněnou ženu, která byla vytažena ven a předána lékaři. Po nutných ošetřeních byli zranění odvezeni do nemocnice.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost křižovatkou. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Nehodu vyšetřovala policie.

mjr. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet