Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prodejna vyhořela od zazděného trámu v komíně

Dřevěný trám zazděný v komíně dnes způsobil požár prodejny potravin v obci Březina na Brněnsku.

Požár, který byl hasičům ohlášen ve 2.18 hodin, likvidovalo přes třicet hasičů. Na místo vyjelo šest požárních jednotek – profesionální ze stanic v Tišnově a v Lidické ulici v Brně a dobrovolné jednotky z Březiny, Drásova, Tišnova a Heroltic. Při jejich příjezdu z přízemní budovy v řadové zástavbě šlehaly plameny. Hasiči proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy, kterými hasili požár a současně bránili jeho rozšíření na sousední domy a střechy. K zásobování proudů zřídili kyvadlovou dopravu vody od hydrantu u stanice v Tišnově.

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 3.07 hodin a po likvidaci lokálních ohnisek dohasit ve 4.02 hodin. Objekt hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Ke střežení požářiště na místě do dopoledních hodin zůstala místní dobrovolná jednotka. Z požářiště hasiči vynesli a ochladili tlakovou propanbutanovou láhev. Dalších 16 lahví hasiči vynesli se skladu za prodejnou.

V přízemní budově oheň zničil střechu a prodejnu o půdorysu zhruba čtyři krát pět metrů včetně zboží a zařízení. Zplodiny hoření zasáhly také zázemí prodejny. Rozšíření požáru na sousední domy se podařilo zabránit. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 900 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet