Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V tkalcovně vypukl požár

Včera 18. října 2010 v podvečer vypukl požár v hale tkalcovny v Novém Městě nad Metují na Náchodsku. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen pět minut před 19. hodinou. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a také z Dobrušky, dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují a Bohuslavic s devíti zásahovými vozidly, včetně výškové techniky.

Požár vypukl v hale o rozměrech 52 krát 45 metrů, ve které bylo sedm stavů na spřádání bavlny a viskozy. Plameny zasáhly zhruba jednu třetinu objektu. Hořet začalo u jednoho ze stavů, který byl v provozu. V první chvíli se snažili požár hasit zaměstnanci tkalcovny pomocí ručních hasicích přístrojů, ale požár se rozšířil klimatizací a kanály s rozvody elektroinstalace.

Hasiči dostali požár velmi rychle pod kontrolu a zabránili rozšíření plamenů na další stroje. Osm minut po 19. hodině byl požár lokalizován. Hasiči odvětrali zakouřené prostory haly a dohasili ohniska. Požár se podařilo zcela zlikvidovat ve 21:00 hodin.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje
Foto: stanice Náchod

Sdílet