Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Land Rover ze Sibřiny pro jednotku SDH Skryje

Dne 13. 10. 2010 byl předán zástupcem spol. Progres Servis Sibřina hasičům JSDH Skryje zásahový požární automobil na podvozku Land Rover Defender 110 TD5. jedná se o starší podvozek s novým lakem RAL 3024, signalizací Federal Signal Vama v provedení pro posádku 1+4.

Vozidlo je opatřeno předním vysokopevnostním nárazníkem a rámem se zabudovaným el. navijákem 4 t, podélnými nášlapy a krytem motoru.

V prostoru mezi řidičem a velitelem byl umístněn technický panel s vozidlovou radiostanicí Motorola a dvěma ručními radiostanicemi Motorola včetně nabíječů. Dále jsou zde uloženy dvě svítilny Vulcan s nabíječi, ovladač zvukové a světelné signalizace a 2 ks řezače pásů. V místě velitele je lampička ke čtení dokumentů.

Pod zadním sklápěcím, děleným sedadlem jsou uložena dvě páčidla, hasicí přístroj PG6, koště a lopata. V nákladovém prostoru, který odděluje od přepravního příčka , je uloženo vysokotlaké hasící zařízení Fireco, s nádrží 350 l, vysokotlakou hadicí 50 m, čtyřtaktním motorem Bricks and Straton s výfukem vyvedeným pod vozidlo. Stejně tak je vyveden i přepad nádrže. Po celé podlaze nákladového prostoru je vana na úkapy z Al plechu. Dále je zde uložena motorová pila, 2 kanistry – kombinovaný 5+2.5 l a 10 l plast, batoh s lékárničkou vel. III., batoh se základní lezeckou výbavou a fixační límce k transportnímu rámu Scoop Ferno, který je uložen pod stropem nákladové části. Střihač svorníků a sekera Fiskars na zadních dveřích.

Upřímně přejeme hasičům ze Skryjí, ať jim toto vozidlo co nejvíce slouží. Jsme přesvědčeni, že se jedná o zdařilou a funkční techniku, která byla v rámci daných finančních prostředků a požadavků postavena. Na posledním snímku vidíte původní automobil před úpravou.

Info a foto: Progres Servis Sibřina

Sdílet