Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rodinného domu v Mileticích

K požáru rodinného domu v části obce Černuc – Miletice vyjíždělo několik profesionálních a dobrovolných jednotek Středočeských hasičů ve čtvrtek 20. října 2010. Za požárem se 400 tisícovou škodou stojí pravděpodobně závada na elektroinstalaci.

Vycházející dým ze střechy rodinného domu byl na tísňovou linku hasičů ohlášen ve čtvrtek 20. října 2010 v 11:29 hodin. Krajským operačním a informačním střediskem Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje byly na místo vyslány profesionální jednotky ze stanic Kralupy nad Vltavou, Slaný a Mělník, jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Velvary a Zlonice a jednotka požární ochrany podniku SYNTHOS Kralupy nad Vltavou.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že požárem jsou zasaženy pokoje ve druhém nadzemním podlaží třípodlažního rodinného domu, přičemž plameny vychází z oken a prostupují střešní konstrukcí. Současně bylo zjištěno, že uvnitř objektu jsou dva psi a v sousedním objektu je ustájen kůň.

Hasiči ihned zahájili hasební zásah 3 útočnými proudy C – dvěma proudy do vnitřního prostoru objektu a na plášť střechy a třetím proudem ochazovali přilehlé části. Současně provedli vypuštění zvířat z objektů na volné prostranství.

Nasazenými silami a prostředky byla provedena ve 12:25 lokalizace požáru a ve 14:13 hodin jeho konečná likvidace.

Požár si vyžádal škodu na majetku předběžně odhadnutou na 400.000,– Kč. Hasiči hasebním zásahem uchránili hodnoty za cca 1,5 milionu korun. Vyšetřovatel požárů na místě označil jako příčinu vzniku požáru závadu na elektroinstalaci, konkrétně závadu na osvětlovacím tělese v dětském pokoji ve 2 nadzemním podlaží.

mjr. Bc. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů

Sdílet