Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči stále pomáhají hledat v Doníně tříletého chlapce

Ve čtvrtek 21. října 2010 v 16.45 hodin bylo požádáno operační středisko HZS Libereckého kraje Policií ČR o pomoc při pátrání po tříletém chlapci, který se okolo 16. hodiny ztratil v části Donín města Hrádek nad Nisou.

Na místo byli vysláni dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou, kteří začali prohledávat břeh řeky Lužická Nisa. Do pátrání byl zapojen také kynolog se psem. Na břehu řeky Nisy byla nalezena údajně chlapcova bota. Před 19. hodinou byli na místo povoláni také dobrovolní hasiči z Chotyně a Vodní a potápěčská záchranná služba, jejíž potápěči prohledávali hlubší místa v korytu řeky. Dobrovolní hasiči pokračovali v prohledávání řeky ze člunů. Do pátrání se zapojili také policisté na polské a německé straně.

Chlapce se nalézt nepodařilo a jednotky požární ochrany ukončily pátrání ve 23.30 hodin. V pátrání dnes pokračuje Policie ČR spolu s dobrovolnými hasiči z Hrádku nad Nisou, potápěči, kynology a dalšími neziskovými organizacemi. Podle posledních informací bylo o spolupráci požádáno také Generální ředitelství HZS ČR. To by mělo zajistit v odpoledních hodinách příjezd 10 – 15 kynologů, kteří budou pomáhat v dalším hledání ztraceného dítěte.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet