Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Totman 2010 je minulostí

V pátek 22. října se na Pustevnách sešlo 18 běžců, aby změřili své síly v běhu do vrchu TOTMAN 2010 („totálně mrtvý a nepoužitelný hasič“). Start byl u spodní stanice lanové dráhy Ráztoka – Pustevny. Celková délka tratě byla zhruba 3000 metrů s převýšením 400 metrů.

Po hromadném startu čekal účastníky zhruba pětisetmetrový asfaltový úsek trati, na jehož konci zabočili na sjezdovku, po které se vydali na první stoupání směrem k cíli. Celá trasa běhu vedla po modré turistické značce, která vede střídavě lesem a po sjezdovkách. Stoupání je po celé délce velice prudké.

V kategorii do 40 let se nejlépe s tratí popral Petr Vymazal z Celního ředitelství Olomouc, který obhájil loňské prvenství v závodě se skvělým časem 17 minut 22 sekund. Na druhém místě se s odstupem 1 minuty 6 sekund umístil Ladislav Darebník z HZS ZLK – Bystřice p.H. a třetí skončil Radek Váňa z JSDH Větřkovice s výsledným časem 19 minut a 10 sekund. V kategorii nad 40 let zvítězil Jan Rončák z Celního ředitelství Olomouc s vynikajícím výsledným časem 17 minut 24 sekund (zaostal za vítězem kategorie do 40-ti let o pouhé 2 sekundy), na druhém místě s výsledným časem 19 minut skončil domácí borec Oldřich Minář z HZS MSK – ÚO Nový Jičín a třetí se umístil Radim Keclík z HZS MSK – Rýmařov s výsledným časem 19 minut 1 sekunda.

Příští ročník běhu do vrchu Totmam 2011 se opět uskuteční na přelomu měsíce října a listopadu.

Kompletní výsledky ke stažení v příloze.

Foto a info: HZS MSK ÚO Nový Jičín

Sdílet
Přiložené soubory
totman_10.xls zobrazit online XLS 22 kB