Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil zařízení pokoje

K požáru bytu v osmipatrovém panelovém domě vyjížděli v úterý večer hasiči do Mičurinovy ulice ve Znojmě.

V 18.57 hodin hasiči přijali hlášení, že v okně bytu 2 + 1 ve čtvrtém podlaží jsou vidět plameny. Na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální ze stanic ve Znojmě a v Hrušovanech nad Jevišovkou a dobrovolná jednotka ze Slupu. Hasiči z Hrušovan a Slupu zůstali v záloze a nezasahovali.

V pokoji bytu hořela obývací stěna. Uživatel bytu plameny ještě před příjezdem hasičů hasil vodou z vodovodu a proudnicí z nástěnného hydrantu na chodbě a zabránil tak rozšíření požáru do dalších prostor bytu. Hasiči oheň dostali pod kontrolu v 19.11 hodin a za dalších devět minut dohasili. Byt i chodby domu hasiči pomocí přetlakové ventilace odvětrali a zkontrolovali sousední byty.

Při požáru nebyl nikdo zraněn a událost se obešla bez evakuace obyvatel domu. Oheň zničil obývací stěnu pokoje včetně elektroniky, stůl s počítačem, žár a zplodiny hoření poškodily také další zařízení místnosti a okna. Příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet