Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odlétávající střešní krytina ohrožovala hasiče u zásahu

Dne 28. října ve 20.14 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár rodinného domu se stodolou v obci Čistá na Svitavsku.

Na místo bylo ihned povoláno deset hasičských jednotek. Při příjezdu hasičů na místo události byl již celý objekt, který byl na prodej, v plamenech. Velitel zásahu nechal nasadit potřebné proudy k likvidaci požáru a ve 21.16 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu. Od samého počátku nebylo ale jasné, zda se uvnitř objektu někdo nachází. To se ale nakonec nepotvrdilo.

Požár hasiči likvidovali dlouho do noci. Hasičům ztěžovala likvidaci požáru i odlétávající střešní krytina. Na operační a informační středisko hasičů velitel zásahu hlásil likvidaci požáru dvacet minut po půlnoci. Poté museli hasiči postupně rozebrat střešní konstrukci a zjistit všechna možná skrytá ohniska. Do ranních hodin hlídali místo události dobrovolní hasiči, aby nedošlo znovu k zahoření.

Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje, co požár způsobilo. Škoda pravděpodobně přesáhne jeden milion korun. Dnes, 29. října, budou vyšetřovatelé hasičů spolu s policisty pokračovat ve zjišťování příčiny vzniku požáru.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto

Sdílet