Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Polouvsí hořela ocelokolna zemědělců

Pět profesionálních i dobrovolných jednotek moravskoslezských hasičů zasahuje v Polouvsí (NJ) u požáru ocelokolny v areálu zemědělského družstva. V kolně hoří uskladněné seno. První jednotky vyjely na místo těsně před 17. Hodinou, v tuto chvíli je požár lokalizován a dále se již nešíří. Jednotky zasahují vodními proudy a pracují na úplném uhašení hořícího sena.

Aktualizace:

Požár seníku zapříčinila hra dětí

V pátek 29. října v pět hodin odpoledne byl na SOPIS Frýdek – Místek nahlášen požár hospodářské budovy v Jeseníku nad Odrou, místní části Polouvsí.

Po příjezdu jednotky hasičů na místo události bylo průzkumem zjištěno, že hoří seník o rozměrech 50 × 20 metrů v jehož jedné části byly uskladněny balíky slámy. Požár se hasičům podařilo lokalizovat přibližně za půl hodiny od příjezdu první jednotky na místo.

Na místo se dostavil zástupce obce a zástupce majitele objektu, který zajistil nakladač s jehož pomocí byla sláma vyvážena na venkovní prostranství, kde probíhalo dohašování. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů z Nového Jičína, dobrovolní hasiči ze Starého Jičína, Suchdolu nad Odrou, Oder a místní jednotka z Hůrky, která spolu s dobrovolnými kolegy ze Starého Jičína zajišťovala dozor na místě požáru do sobotního rána.

Škoda na skladované slámě byla vyčíslena na 20 tisíc korun, samotný objekt požárem poškozen nebyl. Příčinou požáru byla hra dětí s otevřeným ohněm.

Ing. Petr Faster
HZS MSK – odbor operačního řízení
Centrum tísňového volání Ostrava

Sdílet