Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náchodští hasiči uspěli na přeboru v orientačním běhu

V uplynulých dnech se v Jánských Koupelích na Opavsku uskutečnil Přebor Hasičského záchranného sboru ČR a Policie ČR v orientačním běhu. Na tři desítky hasičů a policistů ve dvou dnech změřily své síly v kategorii jednotlivců i ve tříčlenných štafetách.

Závodu se mohli zúčastnit i příchozí, kteří nejsou příslušníky ani zaměstnanci MV. Pořadatelem akce byl Sportovní klub Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Českou hasičskou sportovní federací. Přeboru se zúčastnili také tři příslušníci Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje z územního odboru Náchod Ivan Křivda, Václav John a Jaroslav Hanzl, kteří ve svých kategorií obsadili skvělá místa.

Závod byl rozdělen do pěti kategorií, a to hasiči do 40 let, hasiči nad 40 let, Policie ČR, kategorie ženy a příchozí. První den se uskutečnil závod jednotlivců. V kategorii mužů hasičů nad 40 let vybojoval 1. místo Ivan Křivda, který trať v délce 3,4 kilometru zvládl v čase 32 minut a 33 sekund. Ve stejné kategorii dosáhl úspěchu také Václav John, který v čase 41 minut 21 sekund skončil na 3. místě.

V kategorii mužů hasičů do 40 let na trati dlouhé 4,7 km skončil Jaroslav Hanzl na 10. příčce. Celkem 23 kontrol umístěných na trati zvládl v čase 61 minut 55 sekund.

Druhý den v lokalitě Mokřinky proběhl závod štafet, který skvěle vyšel náchodským hasičům. Z celkem deseti mužských štafet obsadila náchodská štafeta Ivan Křivda, Václav John a Jaroslav Hanzl 3. místo v celkovém čase 105 min. 50 sekund.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet