Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy obytného domu v Bruntálu

V Bruntále hoří naproti služebny PČR střecha multifunkčního domu. Jelikož se v jeho přízemí nachází prodejna se zbraněmi a střelivem, probíhá právě evakuace obyvatel.

Na místě zasahuje celkem osm vozidel jak profesionálních, tak dobrovolných jednotek.

17:47
Dle upřesněných informací probíhala evakuace obchodu se zbraněmi a střelivem, ne obyvatel domu.

Tisková zpráva
K požáru střechy obytného domu v Bruntále vyjely patnáct minut před 16.hodinou jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů okresu Bruntál. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požárem je zasažena velká plocha spletitého systému střech obytného komplexu. Navíc bylo zjištěno, že v přizemním prostoru hořícího domu se nachází prodejna zbraní a střeliva. Hasiči ihned povolali další síly a prostředky a kromě zahájení intenzivního hašení hořící střechy provedli ve spolupráci s Policií ČR evakuaci prodejny se zbraněmi a střelivem a nebezpečný materiál vynesli z prodejny na bezpečné místo.

V tuto chvíli je požár již lokalizován (čas lokalizace byl v 17:05) a na místě zasahují hasiči dvou profesionálních jednotek (HZS Moravskoslezského kraje, stanice bruntál a Krnov) a dalších sedmi jednotek sboru dobrovolných hasičů z Rýmařova, Bruntálu, Světlé Hory, Lomnice, Břidličné, Horního Benešova a Vrbna pod Pradědem.

Při zásahu byl lehce zraněn jeden hasič. Na místě je nyní také vyšetřovatel příčin požárů hasičů a policie, kterí pátrají po příčinách požáru.

Sdílet