Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil dílnu na elektronickou signalizaci

Čtyři jednotky hasičů s celkem sedmi zásahovými vozidly likvidovaly v sobotu odpoledne požár dílny v Bohaticích v Karlových Varech. Dílna a prodejna s elektronickými zabezpečovacími systémy zcela vyhořela.

Hořet začalo v dílně v sobotu před třetí hodinou odpoledne. Požár nahlásili majitelé dílny a prodejny. Ti jako první zpozorovali, že uvnitř dílny začíná něco hořet, nejprve se plameny pokusili zlikvidovat ručním hasicím přístrojem, když se jim to nepodařilo, zavolali hasiče. V době příjezdu prvních jednotek stoupal z dílny hustý černý kouř, kromě samotné likvidace požáru proto velitel zásahu zvažoval evakuaci obyvatel sousedních domů.

To nakonec nebylo potřeba. Během zásahu hasiči slyšeli z dílny několik silných výbuchů, pravděpodobně se jednalo o bouchající akumulátory. Plameny se podařilo dostat pod kontrolu do půl hodiny, celková likvidace požáru pak trvala ještě o hodinu déle. Požár se nerozšířil na okolní domy. Kromě cisteren s vodou si na místo vyžádal velitel zásahu i protiplynový vůz, protože hasiči museli celou dobu zasahovat v dýchací technice.

Po závěrečném průzkumu objektu, včetně kontroly požářiště termokamerou, si místo události převzal vyšetřovatel požárů s policií. Výše škody a příčina požáru je v šetření.

Sdílet