Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu nábytkářské firmy v Bojkovicích

Dne 31. 10. 2010 v 00:56 hod. byli hasiči informováni o požáru výrobny nábytku v Bojkovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Bojkovice s dalšími dvěma vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru skladu nábytkářské firmy.

Svědci si všimli hustého kouře vycházejícího ze skladovací budovy u silnice a na pomoc přivolali hasiče. Na místo požáru se postupně sjely čtyři cisterny hasičů.

Jako první dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, které se podařilo rychle rozvinout dva proudy vody. Následoval dojezd profesionálů a podpora hašení vysokotlakým proudem vody. Pod střechou šlehaly plameny.

Do jednopodlažního objektu hasiči pronikali násilím přes dveře, okna, ale také přes otvor v jedné ze stěn, který si vyřezali. Postupně byl požár lokalizován a zásahem se hasičům podařilo zabránit zasažení obvodových stěn z lehkého a dřevěného obkladu.

Celková likvidace požáru byla hlášena, přes časový posun, až o půl čtvrté ráno. Hasiči museli dlouho objekt odvětrávat přetlakovou ventilací a dohašovat skrytá ohniska požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zasáhl vnitřní prostory skladu o rozměru 5 × 15 metrů. Uvnitř bylo uskladněno kování na nábytek a obkladový materiál. Požárem způsobenou škodu si majitel odhadl na 550.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 200 tis. Kč.

Příčina vzniku požáru je nadále v šetření, které je naplánováno na dnešní dopoledne. Budeme aktualizovat.

Svůj poslední požár u profesionálních hasičů si odvelel Josef Kohoutek, který tak po pětadvaceti letech opouští naše řady. S přáním zasloužilého odpočinku předávám pozdrav od všech kolegů.

Sdílet