Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zničil skladovací halu se senem a slámou

Pět hasičských jednotek zasahovalo od dnešní noci 31. října 2010 u požáru skladovací haly se senem a slámou v areálu zemědělského družstva v Trutnově, místní části Voletiny na Trutnovsku. Požár byl hasičům ohlášen v 01:43 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města, Úpice, Mladých Buků a Hajnice.

Při příjezdu první jednotky na místo byla skladovací hala o rozměrech 58 krát 20 metrů celá v plamenech i s veškerým uskladněným senem a slámou. Část píce v hale byla uložena v balících a část volně naskladněná. Hasičům se podařilo před plameny ochránit zhruba 50 metrů vzdálený nový objekt s dobytkem se 137 kravami a telaty. Po domluvě s majitelem velitel zásahu rozhodl, že se seno a sláma nechá dohořet. Na místě zůstávají dobrovolní hasiči, kteří kontrolují místo, aby nedošlo k rozšíření mimo požářiště.

U haly z ocelové konstrukce došlo k poškození obvodových stěn z laminátových desek a střešní krytiny z pozinkovaných plechů. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, s největší pravděpodobností se jednalo o úmyslné zapálení. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 900 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet