Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár panelového bytu v Přerově

Jednotka hasičů ze stanice v Přerově Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v úterý 2. 11. 20010 zasahovala při požáru bytu v Přerově a to v sedmipatrovém panelovém domě. K požáru došlo v šestém patře v obývacím pokoji, nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je technická závada na televizním přijímači.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala událost v 12:54 a na místo vyjela jednotka ze stanice v Přerově. K zásahu vyrazily dva cisternové vozy a automobilový žebřík z této stanice a rovněž za posílení jednotkou s cisternovým vozem drážních hasičů HZS SŽDC.

Po prvotním průzkumu v zakouřeném bytě bylo zjištěno že k požáru došlo v obývacím pokoji. Hasiči provedli uhašení za pomocí vysokotlakého proudu. K požáru zřejmě došlo od televizního přístroje od kterého se následně vznítilo vybavení v pokoji. Byl proveden průzkum termokamerou a odvětrání zakouřených prostor.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření vyšetřovatelem příčin požáru, jako nejpravděpodobnější se předběžně jeví technická závada na televizoru, předběžná výše škody byla stanovena na 200tis. korun. Uchráněné hodnoty ve výši 1mil. korun.

Zdeněk Hošák
HZS Olomouckého kraje

Sdílet