Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v truhlárně

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly dnes ráno k ohlášenému požáru truhlárny v obci Zňátky na Třebíčsku. Událost byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena v 06:00 hod.

Při příjezdu prvních jednotek na místo události bylo zjištěno, že je požárem zasaženo zařízení na odsávání pilin. Plameny se stačily také rozšířit na část střechy truhlárny. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Po šestnácti minutách od ohlášení se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu. V 07:25 hod byl požár zcela zlikvidován a jednotky se postupně vrátily zpět na své základny.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 250.000,– Kč. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 8.000.000,– Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.

U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Náměšť nad Oslavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Kralic nad Oslavou, Pozďatína a obce Zňátky.

Foto: Jaroslav Musil SDH Pozďatín

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

Sdílet