Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár podkrovního bytu na Sokolovském náměstí v centru Liberce

Požár bytu na Sokolovském náměstí v centru Liberce byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje dnes ve 13.26 hodin.

Podle oznamovatele ze střechy rohového domu šlehaly plameny. Operační důstojník na místo vyslal profesionály ze stanice Liberec, dobrovolné hasiči z libereckých částí Růžodol I a Vratislavice nad Nisou s 5 automobilovými cisternovými stříkačkami a automobilovým žebříkem.

Hasiči v dýchací technice v zakouřeném čtyřpodlažním domu zjistili od přítomného policisty, že hoří v obývacím pokoji jednoho z podkrovních bytů. Požár se šířil také na dřevěné obložení, stropní podhledy a střešní konstrukci. Hasiči na požár nasadili jeden vodní proud z automobilového žebříku a jeden proud vedli vnitřkem domu. Zásah prováděli také ze střešní terasy před bytem.

Otevřeli i sousední zakouřený byt, který byl prázdný. Zkontrolovali ho a zjistili, že se požár do vedlejšího bytu nerozšířil. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve čtvrt na tři. Poté hasiči pomocí termokamery vyhledávali skrytá ohniska požáru, z automobilového žebříku rozebírali střešní konstrukci a požár dohašovali. Dohašovací práce ukončili krátce po 15. hodině. Byt předali správci domu, kterému nařídili místo požáru kontrolovat ještě po dobu několika hodin.

V místě zásahu na Sokolovském náměstí byla zastavena doprava. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele HZS Libereckého kraje technická závada na starším televizoru. Zítra bude pokračovat ohledání místa požáru ve spolupráci s Policií ČR. Výše vzniklé škody se pohybuje okolo 450 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet