Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K úniku plynu po zřícení budovy nedošlo

Dne 4. 11. 2010 v 02:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po zřícení rodinného domu ve Zlíně. Řítící se budova k zemi vzbudila souseda, který následně uslyšel podivné syčení. V obavách o možné poškození plynového vedení povolal na místo hasiče.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k celkovému zřícení rekonstruovaného rodinného domu.

Hasiči byli na místě do několika minut a okamžitě začali prohledávat sutiny. Poškození plynového vedení se nepotvrdilo a k úniku plynu nedošlo. Poškozeno bylo ale vodovodní vedení. Hasičům se podařilo najít přípojku a unikající vodu zastavit. Přetrženo bylo také elektrické vedení do domu. Sutiny domu zůstaly na pozemku a neohrozily okolní domy.

Po příjezdu majitele bylo potvrzeno, že dům byl v rekonstrukci, celý obkopán a nikdo se v něm neměl nacházet. Na místo přijela hlídka policie, která vyhradila prostor bezpečnostní páskou proti vstupu nežádoucích osob. Pracovníci energetické společnosti zabezpečili místo proti případnému úrazu elektrickým proudem z poškozeného vedení.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet