Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážku s kamionem nepřežily dvě mladé ženy

Dvě mladé ženy v osobním autě dnes ráno nepřežily srážku s kamionem na komunikaci I/52 u obce Perná na Břeclavsku.

Osobní vozidlo Volkswagen Golf, které jelo od Mikulova, podle dostupných informací vyjelo do protisměru a tam se čelně střetlo s polským kamionem Renault. Náraz osobní auto odhodil. Ve zdemolovaném vraku zůstaly zaklíněné a vážně zraněné dvě mladé ženy. Zraněn byl i řidič kamionu.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 5.53 hodin, na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Mikulově a dobrovolná jednotka z Drnholce. Jednotka z Drnholce nezasahovala a zůstala v záloze.

Zaklíněnou osádku osobního auta hasiči ihned po příjezdu začali vyprošťovat, lékař zdravotnické záchranné služby ale konstatoval, že obě mladé ženy, 25letá řidička i její 19letá spolujezdkyně zemřely. Nehodu v kabině vozu nepřežil také jejich pes.

Na havarovaných vozidlech hasiči udělali protipožární opatření a na vozovce sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny. Na silnici usměrňovali dopravu, policisté poté komunikaci uzavřeli a provoz odkláněli. Po vyšetření a zadokumentování nehody dokončili vyprošťování osádky osobního auta a obě vozidla pomohli naložit k odtahu.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet