Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Truhlárna ve Vižině skoro lehla popelem

Dne 3. 11. 2010 v 22:30 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Berouna a Hořovic k požáru truhlárny v obci Vižina v okrese Beroun. Požár sedlové střechy objektu truhlárny byl ovlivněn silným větrem, který hnal plameny po celé délce dřevěné konstrukce.

Truhlárna byla přizděna k rodinnému domu. Po příjezdu na místo byly velitelem zásahu ihned povolány okolní sbory dobrovolných hasičů a to z obcí Všeradice, Liteň a z Hostomic. Vzhledem k úplnému odkrytí stanice Hořovice byla pro případ dalšího výjezdu povolána JSDH Komárov k záloze. Také RZA VW Transporter ze stanice Beroun vyjel na zálohu na D5 – exit Zdice.

Během likvidace požáru bylo nasazeno celkem šest proudů „C“. Hasiči zasahovali v dýchací technice a museli rozebrat část střešního pokrytí, aby se co nejdříve dostali k plamenům. Zásah komplikovalo větší množství hořlavých materiálů uložených na půdě a také silný vítr, který významnou měrou přispěl k rozšíření požáru na celé křídlo střechy. Hasební zásah 1× „C“ byl veden i z automobilového žebříku. Během hasebních prací byl prováděn průzkum místa požáru pomocí termovizní kamery.

Lokalizace byla provedena v 23:33 hodin a konečná likvidace požáru byla 4. 11. 2010 v 01:36 hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn, hasebním zásahem se podařilo uchránit rodinný dům. Škoda způsobená požárem a příčina jeho vzniku je v současné době předmětem šetření HZS ÚO Beroun.

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet