Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič narazil do protijedoucího autobusu a zranil se

Dne 5. 11. 2010 v 06:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc do popravní nehodě u obce Třebětice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Holešov. Později byla vyslána také další jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Třebětice a Hulín došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Nissan a autobusem.

Podle svědků jel řidič ve směru na Holešov, když vyjel do protisměru. Řidič dálkového autobusu se snažil střetu zabránit vyhnutím na krajnici, ale nakonec došlo k nárazu. Po bočním střetu se osobní auto odrazilo a havarovalo mimo komunikaci. Na autobusu došlo k poškození místa u nádrže s následním únikem paliva.

Řidič osobního auta utrpěl zranění. Mezi prvními mu pomoc poskytoval policista mimo službu, který jel kolem a zastavil. Na pomoc byly povolány všechny základní složky integrovaného záchranného systému – hasiči, zdravotníci i policisté.

Hasiči a zdravotníci přijeli prakticky současně. Lékař si do své péče převzal zraněného řidiče a po nutném ošetření ho nechal přepravit do nemocnice. Hasiči se postarali o únik nafty a její záchyt. Velitel zásahu si nechal na místo povolat speciální protichemický vůz kolegů ze stanice v Kroměříži.

Z poškozené nádrže autobusu hasiči vyčerpali zbylé desítky litrů paliva do náhradních nádob. Okolí místa znečištění bylo zasypáno větším množstvím sorbentů. Po dobu zásahu složek IZS byla doprava omezena na jednu polovinu vozovky. Pro osoby přepravované dálkovým autobusovým spojem bylo vysláno náhradní vozidlo.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet