Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dny GIS Liberec 2010

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje se již popáté připojuje k akci GIS DAY – DNY GIS. Tradice oslavy Geografických informačních systémů v Libereckém kraji trvá deset let. Letošní DNY GIS budou uspořádány ve dnech 9. – 11. listopadu 2010 opět v prostorách Krajské vědecké knihovny v Liberci ve spolupráci s Technickou univerzitou Liberec – Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Libereckým krajem a Gymnáziem F.X. Šaldy.

Jak již je zvykem, jsou Dny GIS rozděleny na dopolední program určený především školám, v odpoledních hodinách je připraven program pro veřejnost.

HZS Libereckého kraje si s krajským úřadem opět připravil oblíbenou Mapovou honičku, která simuluje činnost operačního střediska integrovaného záchranného systému, kdy na základě slovního popisu je nutno určit polohu mimořádné situace, jako je například dopravní nehoda osobního vozu či požár. U dalších interaktivních stanovišť si žáci a návštěvníci mohou vyzkoušet vytvořit vlastní mapu, seznámit se s Google Earth a mnoho dalšího. Dny GIS nabízejí v letošním roce také geohru Toulky po mapách, stanoviště Dětské televize, 3D mapy pro speciální brýle, výstavu posterů a map, které budou k vidění v knihovně až do konce měsíce.

V odpoledních hodinách je připraven program pro veřejnost. Letos se návštěvníci mohou opět těšit na povídání o Google mapách 9. listopadu 2010, přednášet bude pracovník firmy Google. Další přednáška tentokrát redaktora National Geographic RNDr. Hynka Adámka s názvem „Češi v Antarktidě" proběhne 10. listopadu 2010 od 16.30 hodin.

Více informací naleznete na stránkách www.dnygis.cz .

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet
Přiložené soubory
447cz.pdf zobrazit online PDF 376 kB