Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu auta s vlakem hasiči vyprošťovali

Dne 7. 11. 2010 v 06:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železnici u Stříteže nad Bečvou.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom z železničních přejezdů mezi obcí Zašová a Zubří došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Audi 80 a osobním motorovým vlakem.

Řidič osobního auta vjel na přehledném úseku na nechráněný železniční přejezd, kam se blížil osobní vlak. Po střetu bylo osobní auto vláčeno na nárazníku vlaku až do jeho úplného zastavení, což bylo přes sto metrů. V osobním autě jely dvě osoby, obě se zranily. V motorovém osobním vlaku nebyl zraněn nikdo.

Hasiči byli na místě do šesti minut od výjezdu ze stanice a okamžitě se začali starat o zraněné. Řidič se dostal ven, ale jeho spolujezdec zůstal ve vraku auta zaklíněný a na jeho vyproštění museli hasiči použít speciální nástroje. Pomocí hydraulického rozpěrného válce se hasičům podařilo rozevřít sevření kolem zaklíněných nohou a následně muže vytáhnout ven.

Oba pacienty si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která jim poskytla ošetření a odvezla je do nemocnice. Hasiči zajistili vrak auta i vlak proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost na hlavní silnici a zcela zastavena doprava na železnici. Místo nehody bylo předáno drážním hasičům a policii.

mjr. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet