Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič havaroval do stromů a vedení telefonu

Dne 7. 11. 2010 v 19:48 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Doubrav.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Bohuslavice u Zlína a Doubravy došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra.

Řidič havaroval v lesním úseku mimo silnici, kde narazil do stromů a vedení telefonního vedení. Při havárii se řidič zranil a zůstal ve vraku auta. Aktivované airbagy ho ochránily před vážnějším zraněním.

Ze záchranářů na místo jako první dorazila posádka zdravotnické záchranné služby, která se ihned začala starat o zraněného muže. Zdravotníkům se podařilo řidiče vytáhnout ven před příjezdem hasičů.

Po dojezdu jednotky hasičů ze Zlína pomohli kolegové zdravotníkům s naložením pacienta do sanitního vozu. Hasiči rovněž zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Velitel zásahu informoval přes operační středisko zástupce telekomunikační společnosti, kteří vyslali odborníky na poškozené vedení. Hasiči nasvítili policistům místo havárie výkonnými agregáty a pomohli také s řízením provozu po jedné polovině silnice.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet