Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fiat Punto skončil na střeše, poškodil garáž

Dne 8. 11. 2010 v 07:23 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v obci Spytihněv.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem a později i se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55, v obci Spytihněv, došlo k havárii osobního auta zn. Fiat Punto.

Řidič havaroval se svým vozem mimo komunikace, kde se převrátil na střechu k rodinnému domu. Při havárii došlo k poškození podpěry nadstřešení vjezdu do garáže. Z vozu se dostal jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně. Žena si později začala stěžovat na bolesti a byla jí přivolána posádka zdravotníků. Po ošetření byla žena převezena na další vyšetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Velitel zásahu si nechal ze stanice vyslat jeřáb, po jehož dojezdu byl vrak auta převrácen zpět na kola. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a při práci jeřábu byla omezena nebo zcela zastavena doprava na hlavní komunikaci.

Při havárii došlo k poškození značení plynového vedení a k místu byl vyslán pracovník plynárenské společnosti. K poškození samotného plynového vedení nebo přípojky nedošlo.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet