Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy restaurace v Zábřehu

Několik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v neděli 7. 11. 2010 zaměstnal požár střechy restaurace v Zábřehu. K požáru došlo v ranních hodinách. V době vzniku požáru byla naštěstí restaurace uzavřena. Předběžná odhadovaná škoda na objektu je 400tis Kč

Na tísňovou linku hasičů byla událost nahlášena v 1:20 min a operační středisko Hasičského záchranného sboru vyslalo na místo jednotky profesionálních hasičů ze stanic Zábřeh a Šumperk. K likvidaci požáru byly postupně rovněž vyslány jednotky dobrovolných hasičů ze Zábřehu, Mohelnice, Bludova, Lukavice a Dlouhomilova.

Při příjezdu prvních jednotek k požáru a po prvotním průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o požár střechy objektu jejíž větší část byla zcela zasažena. Velitel zásahu povolal na místo posilové jednotky. Samotná lokalizace požáru byla provedena do 45 min. K události rovněž dorazil automobilový žebřík, za jeho pomoci hasiči provedli rozebraní střechy a následně prováděli dohašovací práce. Požár se podařilo likvidovat ve 2:47 a na místě zůstala jednotka ze stanice v Zábřehu a následně zde z preventivních důvodů zůstala dobrovolná jednotka ze Zábřehu.

Příčina vzniku požáru je v současnosti v šetření vyšetřovatelem HZS a rovněž i výše celkové škody na objektu, předběžná výše škody byla stanovena na 400tis Kč. Při požáru celkově došlo k poškození poloviny střechy objektu.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet