Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár sušárny květin hasiči v noci uhasili

Deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů vyjelo dnes ráno k požáru sušárny květin v obci Babice na Třebíčsku. Požár byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen v 01:48 hod.

Požárem byla zasažena hala a střecha objektu. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. V 02:32 hod se jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. V 03:10 hod byl požár zcela zlikvidován a jednotky se postupně začaly vracet zpět na své základny.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu v předběžné výši 2.000.000,– Kč. Příčinou požáru se nyní na místě zabývají vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Moravské Budějovice společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů obcí Babice, Jaroměřice nad Rokytnou, Čáslavice, Moravské Budějovice, Želetava, Lesonice, Rokytnice nad Rokytnou a Stařeč.

Jedná se již v pořadí o druhý požár této sušárny v letošním roce. K prvnímu došlo dne 17. dubna 2010. Požár tehdy zachvátil také halu a střechu objektu. Plameny za sebou zanechaly škodu ve výši 3.000.000,– Kč.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

Sdílet