Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní nehody na Pardubicku

V pondělí, po šesté hodině ráno, došlo v Žamberku k dopravní nehodě s těžkým zraněním.

Na křižovatce u nádraží se zde střetlo nákladní vozidlo zn. Opel Vivaro s cyklistou. Auto zřejmě jelo na Písečnou a cyklista měl směřovat od nádraží směrem do centra. Těžce zraněný třiapadesátiletý muž musel být převezen do nemocnice. Alkohol u řidiče vozidla policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Z důvodů zranění nebylo možné u cyklisty provést dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve.

Příčiny nehody jsou předmětem šetření. Škoda byla předběžně vyčíslena přes třicet tisíc korun.

Deštivé počasí, větrno a snížená viditelnost mohly zřejmě přispět k další dopravní nehodě. K té došlo ve dvě hodiny odpoledne na silnici I/35 mezi Vysokým Mýtem a obcí Hrušová.

Osmnáctiletý řidič vozidla Seat Ibiza pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost vozidla a na mokré vozovce zřejmě nestihl dobrzdit za vozidlem zn Mercedes Benz. Pětadvacetiletý řidič asi chtěl odbočovat a zpomalil. Seat ale do mercedesu narazil, a přímo jej odhodil do příkopu na pravé straně, kde se mercedes ještě přetočil na střechu a pak zpátky na kola. Scénář jak z nějakého akčního filmu se naštěstí obešel bez zranění. Škody na vozidlech byly předběžně vyčísleny na sto padesát tisíc korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou.

I příčiny této dopravní nehody jsou v šetření a případem se policisté zabývají.

por. Bc. Iveta Lehká
tisková mluvčí PČR PAK

Ilustrační foto

Sdílet