Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úmyslně založený požár auta u obce Šumice

Dne 9. 11. 2010 ve 12:20 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Šumice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Bojkovic a Šumic.

Později na místo vyjela také jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se svým speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Šumice a Rudice došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Renault.

Už při příjezdu hasičů byl z dálky vidět kouř a plameny na celém voze. Požár zachvátil celé auto odstavené mimo komunikaci a vůz byl prakticky kompletně zničen. Hasiči rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a hasebním zásahem se snažili alespoň zabránit rozšíření požáru do okolí. K zajištění důležitých stop se hasiči snažili co nejméně narušit místo události. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné jednání neznámé osoby a událost je nadále v šetření policie.

Kolem 17. hodiny byl na místo vyslán jeřáb hasičů, který naložil vrak vozu na odtahové auto k zajištění důkazů a stop pro další šetření.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet