Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda kamionu v Klatovech

Uzavření silnice z Klatov na Železnou Rudu a zastavení provozu na železniční trati si vyžádala nehoda kamionu v Klatovech. Hasiči vyprošťovali z kabiny zraněného řidiče a likvidovali uniklou naftu z nádrže.

Dopravní nehoda kamionu byla na operační středisko ohlášena ve středu 10. listopadu 2010 v 9.53 hodin. K nehodě došlo na silnici č. 27 v ul. 5. května v Klatovech. Kamion naboural do železničního viaduktu, kabina se z viaduktem převrátila na bok a návěs zůstal zaklíněný z druhé strany viaduktu. Hasiči museli vyříznutím čelního skla uvolnit cestu lékaři ke zraněnému řidiči, kterého ZZS odvezla k dalšímu ošetření.

Vzhledem k bezpečnosti při zásahu byla uzavřena nejen silnice č. 27, ale také byl omezen a po dobu vyprošťování kamionu zcela zastaven provoz vlaků na železniční trati. Z prasklé nádrže kamionu vytékalo asi 100l nafty na vozovku a do kanalizace, proto byla událost nahlášena pracovníkům Šumavských vodovodů a kanalizací, kteří si k ekologické likvidaci přizvali specializovanou­ firmu.

Naftu, která zůstala na komunikaci, zlikvidovali sorbetem hasiči. Událost byla také ohlášena zástupci Odboru životního prostředí Města Klatovy. Dalšímu úniku nafty do blízkého vodního nedošlo. Pro vyproštění kamionu bylo nutné zajistit přeložení nákladu, tyto práce si zajistil majitel kamionu. Před 15 hod byl návěs vyproštěn a do doby než pro něj majitel zajistí odvoz, bude odstaven s označením na komunikaci u viaduktu. Provoz na silnici byl od této chvíli obnoven pouze v jednom pruhu.

Zasahující jednotky:

HZS Klatovy HZS SŽDC Plzeň

kpt. Mgr. Blanka Nechvátalová
zast. tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

Sdílet