Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Předjížděla kde neměla, skončila v lese

K nehodě mezi Bečovem a Krásným Údolím vyjížděli hasiči v Karlovarském kraji během středy 10. 11. 2010. Dodávka sjela mimo silnici a zastavila se až v lese mezi stromy. Zraněnou řidičku převezla záchranná služba.

Nehodu nahlásil krátce před jedenáctou hodinou dopoledne další řidič, který projížděl kolem. Dodávka jela po silnici č. 20 ve směru od Toužimi na Bečov a kousek před Bečovem se dostala mimo vozovku. Operační středisko vyhlásilo poplach jednotce z Bečova a z Toužimi, zároveň o události informovalo policii a záchrannou službu. Hasiči po příjezdu zajistili protipožární zabezpečení, asistovali záchranné službě a poté i odtahové službě. Po dobu vyprošťování dodávky z lesa byla silnice uzavřena.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

Policie ČR, por. Ing. Bc. Pavel Valenta

Za obcí Krásné Údolí na přímém úseku komunikace ve směru na Bečov nad Teplou započala řidička předjíždět jiné vozidlo v místě, kde bylo vodorovným dopravním značením předjíždění zakázáno. V době, kdy se nacházela v protisměru v úrovni předjížděného vozidla, před sebou uviděla protijedoucí vozidlo.

Z tohoto důvodu zrychlila, aby stihla vozidlo předjet a bezpečně se zařadit do svého jízdního pruhu. Ve chvíli, kdy dokončovala předjíždění, přestala vozidlo ovládat. Vjela do svého jízdního pruhu a dále vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila přední částí vozidla do příkopu. Řidička byla převezena do nemocnice v Karlových Varech. Alkohol u řidičky byl vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 120 tisíc korun.

Sdílet