Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zřícené balkony: Dělníci v sutinách

Krátce před půl desátou došlo ke zřícení balkonů v Kolovratech (Praha 10). Balkony zavalily dva dělníky, v tne okamžik pracující na stavbě. Ti utrpěli těžká zranění.

kpt. Bc. Tomáš Hulan – Policie ČR, KŘP hlavního města Praha

Prvotní informace hovořily o tom, že sutiny balkonů zavalili tři muže, kdy jeden z nich měl utrpět zranění, kterým na místě podlehl. Tyto dílčí informace se naštěstí nepotvrdily. Nakonec spadnuvší balkony zavalily „pouze“ osoby dvě, kdy se jednalo o ukrajinsky hovořící dělníky ve věku 32 a 54 let.

Ti utrpěli těžká zranění dolních končetin a po prvotním ošetření na místě události je záchranáři převezli do nemocnice. Při prošetřování a dokumentování kriminalisté zjistili, že k pádu balkonů došlo buď díky nedodržení technologického postupu při výstavbě balkonů, nebo k chybě již v projektové dokumentaci. Ke zjištění skutečné příčiny této události zadají kriminalisté znalecké posudky.

Prozatím policisté prošetřují případ pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Muži zákona ve spolupráci se statikem prověří i kvalitu balkonů u dalších přilehlých domů, které jsou již obydleny a byly postaveny podle stejného projektu.

V případě, že se zjistí, že i tyto balkony jsou rizikové, je nasnadě i podezření z trestného činu obecného ohrožení. Trestní řízení je zatím vedeno proti neznámému pachateli.

SLEDOVALI JSME ON-LINE

11:30
U události zasahoval lékař a dvě posádky ZZS Praha.

10:50
Informace o mrtvém dělníkovi se nepotvrdila.

10:19
Zásahu se účastnily jednotky HZS Praha, jmenovitě HS 5 – Strašnice, HS 1 – Centrála a HS3 – Holešovice. Jednalo se o novostavbu.

10:12
Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů s vyprošťovacím zařízením.

10:10
Dle předběžných informací jeden dělník zemřel, další dva jsou v péči lékařů.

09:59
V 09:27 vyjely jednotky hasičů k nahlášeným utrženým balkonům na stavbě. Dle našich zpráv se utrhly dva balkony z rozestavěného domu a jsou pod nimi tři osoby.

Info: Zdeněk 675

Sdílet