Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Dvě pražské nehody během dopoledne

Hned u dvou dopravní nehod z dnešního dopoledne bylo zapotřebí pomoci hasičů. Na křižovatce ulice Rumunská a Legerova došlo ke střetu dodávky tovární značky Mercedes Benz a osobního motorového vozidla tovární značky Alfa Romeo.

Spořilovská × Choceradská

K první nehodě došlo dnes dvacet minut po osmé hodině ranní na ulici Spořilovské v úrovni ulice Choceradská. Z dosud nezjištěných příčin se zde střetl kamion s dodávkou tovární značky Ford Tranzit. Nákladní vozidlo z místa nehody odjelo, zatímco dodávka zůstala po střetu převrácena na bok.

Vzhledem k okolnostem se na místo nehody dostavili hasiči, kteří převrácené vozidlo postavili zpět na kola a zlikvidovali unilkající provozní kapaliny. Zraněný řidič byl převezen do nemocnice na ošetření. Po neznámém řidiči kamionu policie pátrá.

Rumunská × Legerova

Jen o třicet minut později skončila na boku další dodávka. Na křižovatce ulice Rumunská a Legerova došlo ke střetu dodávky tovární značky Mercedes Benz a osobního motorového vozidla tovární značky Alfa Romeo. I v tomto případě na místě zasahovali hasiči, kteří vrátili převrácené vozidlo do původního postavení a zlikvidovali následky nehody.

Tato kolize výrazně ovlivnila dopravu v přilehlé lokalitě, kdy se zde tvořily kolony vozidel. Krátce po půl desáté se podařilo v ulici Legerova obnovit provoz ve všech jízdních pruzích. Okolnosti nehody i míru zavinění policisté šetří.

kpt. Bc. Andrea Zoulová
KŘP hlavního města Prahy
Policie ČR

Sdílet