Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

11 vozidel poškozeno, škoda 1,3 milonu

Dvě lehká zranění a jedenáct poškozených vozidel si ve čtvrtek 11. listopadu 2010 pět minut po páté hodině ráno vyžádala dopravní nehoda na třídě Slovenského národního povstání na Slezském předměstí v Hradci Králové.

Řidič nákladního vozidla Mercedes Benz Sprinter na křižovatce ulic třída Slovenského národního povstání, Myslivečkova a Jižní zřejmě nedal přednost v jízdě linkovému autobusu značky Karosa, se kterým se střetl. Nárazem byla obě vozidla odhozena na parkoviště, kde poškodila devět zaparkovaných osobních aut.

Martina Žahourková, tisková mluvčí, HZS Královéhradec­kého kraje:

Na místo události vyjela profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou. Hasiči zabezpečili dodávku i autobus proti požáru a odpojili autobaterie. Při srážce došlo k úniku provozních kapalin, které zasypali sorbentem.

V nákladním automobilu byl lehce zraněn dvaadvacetiletý řidič z frýdeckomís­teckého okresu. Dvaapadesátiletému řidiči autobusu z okresu Ústí nad Orlicí se naštěstí nic nestalo. Linkový autobus jedoucí z Náchoda do Prahy převážel šest cestujících. Padesátiletá cestující z okresu Hradec Králové utrpěla lehká zranění. Dechová zkouška u řidiče nákladního auta a autobusu skončila s negativním výsledkem. Na místě dopravní nehody nebyla zjištěna žádná technická závada.

Hmotná škoda na nákladním automobilu činí 300 tisíc korun, na autobusu 600 tisíc korun a na poškozených devíti zaparkovaných vozidlech (Ford Mondeo, Ford Escort, Škoda Felicia, Opel Corsa, Citroën Berlingo, Ford Fiesta, Citroën, Peugeot a Opel Astra) je odhadnuta na téměř 400 tisíc korun.

nprap. Anna Pešavová
KŘP Královéhradeckého kraje
Policie ČR

Sdílet