Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka kamionu s traktorem se obešla bez zranění

Jedenáct minut po osmé hodině ráno byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda kamionu a traktoru u obce Králíky na Hradecku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova.

Po příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že došlo ke střetu nákladního vozidla Volvo a traktoru Belarus. Ten skončil převrácený v příkopu. Oba řidiči vyvázli z kolize bez zranění. Hasiči zachytávali unikající provozní náplně a odklidili z vozovky střepy a plastové části obou vozidel. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Mimo tuto událost zasahovali hasiči z Královéhradeckého kraje také u těchto událostí

Osobní vozidlo srazilo dvě dívky

K vážné dopravní nehodě vyjely dnes 12. listopadu 2010 ráno dvě jednotky hasičů do Třebechovic pod Orebem na Hradecku. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Focus při jízdě v ulici Československých legií dostal smyk a vjel do protisměru na chodník, kde v tu dobu procházely dvě dívky do školy.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje nahlášena v 07:46 hodin. Na místo vyjeli místní dobrovolní hasiči a profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové.

Při příjezdu profesionálních hasičů již na místě zasahovali dobrovolní hasiči. Jedna ze zraněných dívek byla v péči lékaře letecké záchranné služby. Osmiletá dívka utrpěla vážná zranění a byla letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Druhá dívka se na místě nenacházela a o něco později byla nalezena a také převezena k ošetření do nemocnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. Profesionální hasiči s technickým automobilem, cisternou a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem s technickým automobilem byli z místa události odvoláni k další dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Černilovem a Libřicemi na Hradecku.

U Černilova se čelně srazilo osobní vozidlo s kamionem

Několik minut po osmé hodině ráno byli hasiči informováni o další dopravní nehodě, která se stala na silnici mezi Libřicemi a Černilovem na Hradecku. Na místo vyrazili profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem, kteří byli odvoláni od předcházející nehody v Třebechovicích pod Orebem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla a kamionu. Osobní vůz skončil zadní částí v příkopu. Jeho řidička utrpěla zranění a v době příjezdu obou jednotek byla v péči záchranné služby. Hasiči zabezpečili osobní vůz proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR očistili vozovku a doprovodili havarovaný kamion do nedalekého statku v Černilově. Tam byl návěs havarovaného kamionu přepřažen za nový tahač a u poškozeného vozu hasiči odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Nehoda dvou kamionů zablokovala dopravu v Hradci Králové

Dopravní nehoda dvou kamionů dnes 12. listopadu 2010 v poledne výrazně zkomplikovala dopravu na Gočárově okruhu v Hradci Králové. U Malšovického stadionu narazil český kamion do návěsu před ním jedoucího polského nákladního vozidla. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou.

Po příjezdu hasičů na místo nehody se polský kamion nacházel mimo hlavní silnici. Druhý havarovaný kamion zablokoval oba jízdní pruhy. Nehoda se obešla bez zranění. Z poškozeného polského návěsu došlo k rozsypání malého množství přepravovaného sypkého nákladu. Hasiči utěsnili místo poškození přepravovaného nákladu. Po zadokumentování události Policií ČR byl český kamion naložen na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet