Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v Jihlavě uhořeli dva lidé

Tragicky skončil požár bytu v bytovém domě na ulici Mahenova v Jihlavě. Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v 17:44 hod.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jihlava společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova.

Velmi statečně se zachoval mladý soused, který neváhal a vyrazil dveře hořícího bytu. Z pokoje se mu podařilo do kuchyně přenést starší ženu. V tu chvíli již byli na místě hasiči, kteří ženu vynesli z bytu a předali do péče zdravotníkům. Z oken bytu šlehaly plameny. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Ve vedlejším pokoji hasiči nalezli dva usmrcené muže a usmrceného psa. Mladý muž a starší žena byli zdravotníky sanitním vozem převezeni k ošetření do nemocnice.

Obyvatelé domu stačili včas své byty opustit. Hasičům se podařilo v 18:09 hod dostat požár pod kontrolu. Zakouřené prostory domu byly odvětrány za pomoci přirozené a přetlakové ventilace. Dohled nad požářištěm do ranních hodin převzala jednotka sboru dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova.

Příčinu úmrtí mužů vyšetřují kriminalisté. Příčinou vzniku požáru se intenzivně zabývají vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 800.000,– Kč.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

Sdílet