Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní výjezdy JSDH Mokropsy

Jednotka SDH Mokropsy/Praha – západ, vyjela dne 14. 11. 2010 ke dvěma hlášeným událostem. V prvním případě hledala paraglidistu, který se měl zřítit v nedalekém lese, ve druhém hořelo dřevo ve sklepě domu.

Výjezd na záchranu paraglidisty byl ohlášený 14. 11. 2010 v 15.36 hod. Paraglidista se měl nacházet v blízkém černošickém lese, což se vzápětí potvrdilo. Po jeho ,,přistání“ v koruně stromu zůstal naštěstí nezraněn. Hasiči, záchranáři a policisté zůstali tak až na vyšetřování nehody téměř bez práce. Vzhledem k tomu, že se místo nacházelo v obtížně přístupném kopcovitém terénu, dal si každý ze zúčastněných slušnou horskou túru.

Záchrany paraglidisty se dále zúčastnily jednotky HZS hl.m. Praha HS-8, JSDH Radotín, JSDH Lochkov, JSDH Zbraslav a vrtulník ZZS.

Druhý případ byl mokropeským hasičům ohlášen zhruba pět minut po jejich návratu ze záchrany paraglidisty. Tentokrát se mělo jednat o dým ze sklepa jednoho z domů na Karlštejnské ulici. Po příjezdu jednotky na místo bylo toto potvrzeno. Provedeným průzkumem byl nalezen kus hořícího dřeva ve sklepních prostorách. Po jeho likvidaci se pomocí přetlakové ventilace celý sklep odvětral.

U požáru dřeva ve sklepě se zúčastnila mimo Mokropes ještě jednotka HZS SČK ÚO Řevnice.

Foto a info: JSDH Mokropsy

Sdílet