Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořel stoh, škoda je přibližně 40 tisíc korun

V neděli, 14. listopadu, v 18.04 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár stohu v Nové Vsi u Jarošova. Na místo bylo vysláno celkem šest hasičských jednotek. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří stoh s přibližně 200 ks kulatých balíků slámy a nachází se asi 300 m od vesnice.

Pro informaci jeden balík má přibližně hmotnost 150 až 200 kg. Hasiči se dohodli s majitelem na tom, že stoh se nechá samovolně dohořet. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru. Podle slov svědků se k večeru kolem stohu o rozměrech zhruba 20 × 30 m pohybovaly děti, které mohly stoh zapálit. Vyloučeno není ani úmyslné zapálení. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

Stoh z velké části vyhořel kolem pondělní druhé hodiny ranní a dobrovolní hasiči, kteří střežili místo požáru, poté začali balíky slámy prolévat vodou. Požár byl zlikvidován ve 3.19 hodin a ve 4.03 hodin se zbylé jednotky vrátily zpět na své základny.

Jednotky na místěStanice Litomyšl a dále JSDHO Vidlatá Seč, Budislav, Litomyšl, Nová Ves u Jarošova, Chotovice

Zasahovaly jednotky
HZS Litomyšl
SDH Vidlatá Seč
SDH Budislav
SDH Litomyšl
SDH Nová Ves u Jarošova
SDH Chotovice

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet