Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Brněnsku havarovalo šest aut

K hromadné dopravní nehodě dnes ráno hasiči vyjížděli na rychlostní komunikaci R52 u obce Ledce na Brněnsku.

Na 16. kilometru ve směru z Mikulova na Brno havarovalo šest vozidel. Tři auta po střetu skončila mimo komunikaci. Do příkopu z několikametrového srázu sjela vozidla Škoda Felicia, Nissan Micra a další Škoda Felicia. Nissan zůstal převrácený na střeše. U středových svodidel havarovala vozidla Škoda Fabia, Peugeot 406 a Volkswagen Golf. Účastníky nehody bylo 12 lidí, deset z nich zdravotníci převezli do nemocnice.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 6.06 hodin, na místo vyjely tři jednotky ze stanic v Pohořelicích, Židlochovicích a Ivančicích. Při jejich příjezdu byli všichni zranění v péči zdravotníků. Hasiči zajistili místo nehody a zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných a jejich transportu do sanitek.

Na vozidlech udělali protipožární opatření a odpojili baterie. Na vozovce sorbentem zasypávali unikající provozní kapaliny. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči v rámci likvidačních prací pomocí speciálního vyprošťovacího automobilu vytáhli auta z příkopu. Vraky vozidel pomohli postupně naložit k odtahu a spolu se silničáři se postarali o úklid vozovky. Komunikace R52 byla po nehodě ve směru na Brno uzavřena a policisté provoz odkláněli. Před 11. hodinou byl otevřen levý jízdní pruh. Po odtažení všech havarovaných aut a úklidu vozovky byl provoz na komunikaci R52 obnoven před 12 hodinou.

TZ Policie ČR:

K vážné dopravní nehodě, která na několik hodin zablokovala rychlostní silnici R52 ve směru od Pohořelic do Brna, došlo v úterý ráno poblíž odbočky na Bratčice. Jedenadvacetiletý řidič osobního auta Škoda Felicia si při najíždění na rychlostní komunikaci počínal velmi neopatrně, přičemž došlo ke kontaktu s projíždějícími dvěma osobními automobily.

Následně do havarovaných aut narazila další tři osobní auta. Výsledkem několika srážek je sedm zraněných osob. Těžké zranění má pravděpodobný viník nehody, zbývajících šest lidí skončilo v nemocnici s lehkými zraněními.

Policisté odkláněli dopravu na souběžnou komunikaci. Rychlostní silnice byla v poledne plně průjezdná. Dopravní policisté nehodu dále vyšetřují, mimo jiné nařídili odběr krve a moči u zraněných řidičů, aby zjistili, zda tito nebyli při nehodovém ději pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

PČR

Ilustrační foto

Sdílet