Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost při práci způsobila požár dílny

Dne 16. 11. 2010 v 00:07 hod. byli hasiči informováni o požáru dílny ve stodole u domu v obci Trnava na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Trnava, Kašava a Slušovice. Ze Zlína na místo vyjel jaké velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dílny ve stodole u rodinného domu.

Majitel pracoval v dílně s elektrickým nářadím, když došlo k odlétnutí jisker a k následnému požáru hořlavých materiálů. Muž se snažil požár hasit pomocí kbelíků s vodou a zabránit rozšíření plamenů do dalších částí stodoly. Před plameny se mu podařilo zachránit i část věcí, které včas vynesl ven.

Z hasičů jako první dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, následována profesionály ze Zlína a dalšími posilami. Po příjezdu hasičů byly postupně rozvinuty vodní proudy a začal hasební útok. Prioritou hasičů bylo zabránit dalšímu rozšíření požáru z dílny na stodolu a na střechu blízkého rodinného domu. Hasiči postupně pronikli až do dílny a požár se jim podařilo lokalizovat asi po půlhodině prací. Celková likvidace požáru trvala necelé dvě hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Majitel vypověděl svůj příběh a přiznal práci s nářadím. Požárem byla zasažena především dílna ve stodole, kde bylo zničeno vybavení a uskladněné věci.

Požárem způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek na budově stodoly a rodinného domu, a to v řádech statisíců korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet