Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístřešku a střechy domu ve Šternberku

Tři jednotky profesionálních hasičů vyjížděly v nočních hodinách 15. 11. 2010 k likvidaci požáru ve Šternberku. Požárem zasažený přístřešek od kterého následně došlo k rozšíření požáru na izolaci střechy rodinného domku. Ke zranění při požáru nedošlo, příčina a výše škody požáru je v současnosti v šetření vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Hasiči tuto událost přijali ve 22:58 a k místu události operační středisko vyslalo jednotky profesionálních hasičů ze Šternberka a to osádku dvou vozů a další posilové cisternové vozy z Uničova a Olomouce. K zásahu vyjížděli k pomoci i dobrovolní hasiči z Bohuňovic.

Po prvotním průzkumu odvolal velitel zásahu ostatní jednotky. K lokalizaci a následné likvidaci vystačila místní profesionální jednotka. Došlo zde k požáru přístřešku o velikosti 3×3 m od kterého se požár částečně rozšířil na izolaci a část střešní konstrukce. Hasiči provedli dohašovací práce na přístřešku a lokalizovali požár izolace na střešní konstrukci. Tu poté jednotka rozebrala a celkově požár likvidovala. Po ukončení hasebních prací jednotka provedla preventivní kontrolu požárem nezasažených míst střešní konstrukce.

Přivolaný vyšetřovatel zjišťování příčin požáru na místě provedl dokumentaci, příčina a výše škody je v současnosti v šetření, předběžná škoda byla stanovena na 100tis.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet