Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři zranění po nehodě v centru Zlína

Dne 16. 11. 2010 ve 20:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z hlavních křižovatek v centru města došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Š Octavia a Toyota Corolla.

Po vzájemném střetu obou vozů v prostoru křižovatky došlo ke zranění celkem čtyř přepravovaných žen. Od vážnějších zranění je ochránily aktivované airbagy. Nehoda zablokovala provoz a omezila průjezd trolejbusů.

Hasiči byli na místě za čtyři minuty od výjezdu ze stanice a okamžitě se zajímali o zraněné. Všichni byli z vraků aut venku a postupně si je do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Nakonec byly do nemocnice odvezeny dvě ženy na další vyšetření a k nezbytné lékařské péči. Zbylé dvě zraněné ženy zůstaly po ošetření na místě nehody.

Na místo nehody přijel také dispečer dopravního podniku, který řídil provoz trolejbusů. Hasiči zajistili vraky aut proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Dopravní nehoda omezila průjezdnost důležitou křižovatkou a nehodu šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet