Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V garáži uhořel majitel domu, hasiči nezasahovali

Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Usmrcení z nedbalosti. Toho se v obci Vřesovice mohl dopustit neznámý pachatel tím, že při manipulaci s hořlavou látkou zapříčinil zapálení oděvu čtyřiašedesáti­letého muže.

K události došlo v prostorech uzavřené garáže u rodinného domu. Poškozený muž již pravděpodobně nedokázal na sobě oheň uhasit, upadl do bezvědomí a vlivem popálenin zemřel. Nález zemřelého oznámil na linku 112 jeden z rodinných příslušníků v úterý 16. listopadu.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí, HZS Jihomoravského kra­je

Při požáru hasiči nezasahovali. V uzavřené místnosti pak po vyčerpání zásob kyslíku oheň sám uhasl. Na místo vyjeli vyšetřovatelé HZS JmK, kteří v součinnosti s policisty zjišťují příčinu požáru a také přesný čas jeho vzniku. Věcnou škodu na ohořelém nářadí a zařízení dílny podle předběžného odhadu vyšetřovatelé stanovili na tři tisíce korun.

Policisté provedli ohledání místa činu a zajistili několik stop. Vyšetřovatelé z Hasičského záchranného sboru Hodonín pravděpodobnou příčinu smrtelného popálení stanovili jako neopatrnou manipulaci s hořlavinou a otevřeným ohněm v uzavřeném prostoru garáže.

Přítomný lékař odhadl, že k úmrtí došlo asi před čtyřmi dny. Zároveň na těle nezjistil známky zranění, které by svědčily o násilné smrti. Tělo zemřelého bylo odvezeno k provedení zdravotní pitvy. Policisté musí, na základě zajištěných stop a výsledků pitvy, vyloučit či potvrdit cizí zavinění.

nprap. Petr Zámečník
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet