Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu s osobním vozidlem skončila dodávka na boku

K dopravní nehodě dvou vozidel došlo včera 18. listopadu 2010 dopoledne na křižovatce ulic Moravská a Antala Staška v Hradci Králové. Na místo krátce po desáté hodině dopoledne vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové.

Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního vozidla Volkswagen Passat a dodávky. Všichni účastníci byli v té době mimo havarovaná vozidla. Dodávka skončila převrácená na levém boku a částečně poškodila zadní část zaparkovaného vozidla zn. Chrysler. Po příjezdu záchranné služby byl řidič dodávky převezen k preventivnímu vyšetření do nemocnice.

Řidič osobního automobilu a spolujezdci z obou vozidel vyvázli bez zranění. Dodávka převážela různé dělnické nářadí a vybavení, včetně malé svářecí soupravy a propanbutanové lahve. Hasiči uzavřeli prostor kolem dopravní nehody bezpečnostními páskami. Pomocí páčidla otevřeli zadní dveře dodávky a vyndali acetylenovou, kyslíkovou a propanbutanovou lahev. Všechny lahve zajistili a uzavřeli ventily.

Po zajištění místa nehody pomohli s otočením dodávky na kola a naložením na odtah. Unikající provozní látky zasypali sorbentem a očistili vozovku od střepů a plastových částí. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet