Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily půlku vozu

Dne 20. 11. 2010 v 15:14 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Uherském Ostrohu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Uherského Ostrohu, a v rámci mezikrajské pomoci vyjela také další jednotka profesionálů z Veselí nad Moravou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že za na hlavním silničním tahu I/55 došlo k požáru osobního auta zn. Seat Toledo.

Řidič osobního auta jel s vozem asi deset minut, kdy při průjezdu Uherským Ostrohem došlo k požáru na jeho voze. Na požár byl upozorněn dalšími řidiči, kteří si všimli kouře v zadní části auta. Muž zastavil u krajnice a stačil se svým spolujezdcem včas vystoupit. Začínající požár neměli čím hasit, a tak si museli pomoc vyžádat na tísňové lince.

První cisterna profesionálních hasičů z Veselí n. Moravou byla na místě do deseti minut od výjezdu. Celá zadní část vozu byla v plamenech. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár se podařilo postupně lokalizovat i uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po dobu zásahu byla omezena průjezdnost na hlavním silničním tahu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zachvátil zadní část auta a prostoupil až do interiéru, který poškodil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet