Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velká cena ČR Plzeň

Náměstí republiky v Plzni bylo ve čtvrtek 26. května dějištěm soutěže v požárním útoku družstev HZS krajů a podniků

Náměstí v Plzni bylo ve čtvrtek 26. května 2004 od 13.00 hodin dějištěm druhého ze závodů IX. ročníku ,,Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků“.

Soutěž pořádá Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, územní odbor Plzeň. Do Velké ceny je v roce 2005 zařazeno sedm závodů. Ten plzeňský je druhý v řadě. Plzeň nahradila v pořádání jednoho ze závodů Domažlice. První závod započítávaný do Velké ceny se uskutečnil 11. května 2005 ve Stochově a jeho pořadatelem byl HZS Středočeského kraje, územní odbor Kladno, třetí závod se uskuteční v Petrovicích 3. 6. 2005, jeho pořadatelem je HZS kraje Vysočina, územní odbor Třebíč, čtvrtý závod se uskuteční 24. 6. 2005 v Brně, jeho pořadatelem je HZS Jihomoravského kraje, územní odbor Brno, pátý závod se uskuteční 25. 8. 2005 v České Třebové, jeho pořadatelem je AVHZSP, HZS podniku České dráhy, šestý závod se uskuteční 11. září 2005 v Paskově a jeho pořadatelem je AVHZSP, HZS podniku BIOOCEL a.s. Paskov a sedmý se uskuteční ve Vodochodech 17. 9. 2005 a jeho pořadatelem je AVHZSP, HZS podniku Aero Vodochody.

Do celkového hodnocení Velké ceny se započítávají body ze čtyř nejlépe hodnocených závodů. Vítězem ,,Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků“ a zároveň držitelem putovního poháru generálního ředitele a náměstka ministra vnitra ČR generálmajora Ing. Miroslava Štěpána se pak stane družstvo s nejvyšším počtem takhle získaných bodů.

Soutěžní klání zahájil vedoucí kanceláře krajského ředitele HZS Plzeňského kraje pplk. Ing. Jiří Filípek. První místo ve druhém závodě IX. ročníku ,,Velké ceny České republiky v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků“ obsadil skvělým časem 21,97 sekundy tým HZS Plzeňského kraje – územní odbor Domažlice. Na druhém místě se umístil tým HZS Olomouckého kraje – územní odbor Prostějov časem 22,21 sekundy a na třetím tým HZS kraje Vysočina – ÚO Havlíčkův Brod časem 22,45 sekundy. Příslušníci HZS Plzeňského kraje – územní odbor Plzeň obsadili krásné čtvrté místo časem 22,51 sekundy. Plzeňáci měli ve hře ještě tým HZS Českých drah Plzeň, který obsadil čtrnácté místo. Plzeňský závod měl vysokou sportovní úroveň a byl velmi dobře organizačně zvládnut. Přestávku mezi prvním a druhým kolem vyplnilo vystoupení ,,Soptíků“ z 24. MŠ Bolevec.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško
Sdílet