Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Ve Zdicích hořela truhlárna

9 hasičských jednotek stále zasahuje u rozsáhlého požáru pily ve Zdicích na Berounsku. Plameny zde napáchaly škodu předběžně odhadnutou na 10 milionů korun.

Požár v areálu pily v ulici ČS Armády ve Zdicích byl na tísňovou linku hasičů ohlášen v 03:35 hodin. Na místo události byly postupně v souladu s II. stupněm poplachu vyslány 3 profesionální a 6 dobrovolných jednotek hasičů.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že plameny zcela zasáhly prostor pily a pomocných provozů, jako jsou brusírny, sklad pil, třídírna a úpravna dřeva. Jednotky postupně rozvinuly 15 útočných proudů C ve 4 bojových úsecích. Požární voda byla na požářiště dodávána jak kyvadlovou, tak dálkovou dopravou. Z důvodu inverzního počasí a blízkých objektů provedli příslušníci zasahujících jednotek průzkum a varování obyvatel v přilehlých ulicích.

vyšetřovatel mjr. Bc. Libor Pospíšil: Nasazenými silami a prostředky byla v 05:53 hodin provedena lokalizace požáru a v současné době je stále prováděno dohašování objektu a rozebírání konstrukcí.

Po provedené likvidaci bude na místě zahájeno ohledání požářiště a vyšetřovací tým, složený z vyšetřovatelů HZS, Policie ČR a znalců v dílčích oborech bude provádět činnosti, zaměřené na objasnění příčiny vzniku požáru.

Majiteli objektu byla předběžně vyčíslena škoda na cca 10 milionů korun, která vznikla jak na stavebních konstrukcích, tak na vnitřním vybavení objektu, převážně technologiích pil.

Foto: por. Marek Pollak – PS Beroun

mjr. Bc. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů

Sdílet