Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První sníh na Pardubicku způsobil nehody

První sněhová nadílka, která dnes, 24. listopadu, zasáhla Pardubický kraj, potrápila řidiče. U některých nehod zasahovali i hasiči. Hned v 7.32 hodin vyjížděli hasiči z Prachovic ke kolizi dvou vozidel na silnici ke Kostelci u Heřmanova Městce.

Jednalo se o osobní automobil Škoda Forman a Opel Astra. Obě vozidla skončila mimo vozovku a přibližně dva metry pod silničním úvalem. Hasiči informovali Správu a údržbu silnic Třemošnice o posypání kluzké vozovky.

K nehodě osobního a nákladního automobilu vyjížděli hasiči ze stanice v Lanškrouně v 9.30 hodin na silnici před obec Horní Heřmanice. Hasiči museli z vozidla vyprostit dvě osoby, které byly poté předány do péče zdravotníků.

K nehodě dalších dvou osobních automobilů vyjížděli hasiči v 10.51 hodin do Vysokého Mýta. Tady byly pravděpodobně zraněny dvě osoby. Hasiči zajistili standardně vozidla proti požáru a úniku provozních náplní a do příjezdu policistů řídili provoz na silnici.

K dodávce značky Iveco, která skončila svou jízdu na boku, vyjížděli hasiči v 11.20 hodin do Sloupnice na Svitavsku. Řidič musel být z vozidla vyproštěn a předán do péče zdravotníků.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet