Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda cisterny zablokovala průtah Karlovými Vary

Cisterna byla naštěstí bez nákladu. Hasiči museli rozebrat část svodidel, aby odtahová služba nákladní auto vyprostila.

Po čtvrté hodinně ranní v noci z úterý na středu havarovalo na obchvatu Karlových Varů na silnici R6 nákladní auto s cisternovým návěsem. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů z Karlových Varů. Protože nebylo jasné, zda cisterna převáží nějaký náklad, operační středisko rovnou s prvním družstvem poslalo na místo i protichemic­ký vůz.

Havarovaná cisterna přejela středová svodidla a blokovala oba směry rychlostní komunikace. Prvotním průzkumem hasiči zjistili, že cisterna nemá žádné označení převozu nebezpečné látky, po bližší prohlídce záchranáři zjistili, že cisterna je prázdná a řidič cizí národnosti je bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody, zabezpečili protipožární opatření a protože z nádrže nákladního auta unikala nafta, celou nádrž přečerpali do přivezených barelů.

Od začátku zásahu policie uzavřela silnici v obou směrech. Kamion při nehodě poškodil svodidla i středová světla, na místě tak kromě záchranářů zasahovali také pracovníci správce silnic a osvětlení. Pro vyproštění cisterny museli hasiči část svodidel rozebrat. Rychlostní silnice byla zcela průjezdná po více než čtyřech hodinách od nahlášení nehody.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet